‘İstanbul’u iyi ki erken terk ettim!’

Posted by

Türkiye’nin 1980’lerde manken olarak tanıdığı Tarık Tarcan, sonra dizi, film oyunculuğu ve sunuculuk yaptı.

Tarcan, sonra İstanbul’u terk etti. Yıllardır kışı Antalya’da yazı Bozburun’da geçiren Tarcan, oyunculuktan kopmadı, ama rol aldığı proje sayısı bir hayli azaldı. 66 yaşındaki Tarcan, son aylarda katıldığı yayınlarda yaptığı açıklamalarla dikkatleri üzerine çeken isim oldu.

Pazar günleri TRT 2’de yayınlanan Hülya Koçyiğit’in ‘Film Gibi Hayatlar’ programına konuk olan Tarcan, yine ilginç sözler söyledi. Mega kentten kaçan ilk ünlülerden olan ve bugünkü halini gördükçe, “İstanbul’u iyi ki erken terk ettim!” diyen Tarcan’ın çekimde anlattığı bir olay, her şerde bir hayır olduğunun kanıtı gibi:

“Yerli ve yabancı markalarla çalıştım. Fransa’da sekiz ay kaldım, İspanya’da çalıştım, Japonya’da kaldım. Piramitlerde katalog çekimi yaptım. Bir fotoğraf makinesi markası için her ülkeden yüz istediler ve bana da rol verdiler. Oradan aldığım parayı eve koymuştum. Sonra Moda’da yemeğe gittim. O gün eve hırsız girmiş, parayı da almış. Sonra hırsız bir daha girerse diye ben uyumadım, evde çıt sesi duysam uyanıyordum. Bir gün evde sürünerek uyandım. Uyanmak istiyordum ama uyanamıyordum; meğer kömürden ölüyormuşum. O günden beri hiçbir şeyi zorlamıyorum. O paranın çalınması benim gece uyumamamı ve hayatta kalmamı sağladı.”

Çocukken Spor Bakanlığı hayali kuran Tarcan, hayalini gerçekleştiremedi, ama akademik eğitimini alıp, sporcu biri olmayı başardı. Tarcan, “Sporcu disipliniyle yaşayan biriyim, sigara içmem. Sporcu olmak beni bu konuda etkiledi; spora gideyim, arabaya atlayıp gezeyim, çadır kurayım isterim” dedi.

Yeni nesil Mehteran

Dünyanın en eski askeri bandolarından ve Osmanlı Devleti’nin sembollerinden Mehteran, Anatolia Filarmoni Senfoni Orkestrası’nın dokunuşuyla yepyeni bir boyut kazandı. ‘Barış Savaşçıları’nın müziği olarak yepyeni bir formda bestelenen ve yorumlanan eserleri dünyaca ünlü müzisyenler tamamladı.

Orion Yapım’ın destekçisi olduğu projenin müzik yönetmenliğini Ayhan Özel, aranjesini Ayhan Özel ve Tolga Tümözen birlikte üstlendi. Özel, projeyle ilgili şunları söyledi:

“Projemizin, Türkiye’nin zengin tarihini ve kültürel mirasını uluslararası alanda tanıtmaya destek olacağına inanıyoruz. Yeni nesil mehteran eserlerinde insan temasına odaklandık. Mehteranı tüm dünyaya tanıtmak hayaliyle çıktığımız bu yolda, Hollywood müzisyenlerinden de övgüler almak bizim için onur verici oldu. Kayıt ekibinde Vladislav Boyadzhiev, Nikola Petrov gibi önemli isimler yer aldı. Hollywood film müziği tınılarına aşina olmuş isimlerin, mehteranı çalması ve daha da önemlisi eserlerin global çapta güçlü bir duygu durumu oluşturduğunu paylaşmaları çok değerliydi.”

GÜNÜN SÖZÜ

“İnsanın en çok düşündüğü beş kavram; para, zaman, başarı, cinsellik ve mutluluk. Ancak araştırmalar parasının ve zamanının az da olsa bir kısmını bile başkaları için harcayanların daha mutlu olduğunu ortaya koyuyor.” (Acar Baltaş)

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir